Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Jan Kočí

Jan Kočí

Jan Kočí (* 29. října 1988) zastává v Pirátské straně funkci mezinárodního koordinátora pro Slovenskou pirátskou stranu, které se snaží pomoci formálně vzniknout. Honza pochází z města Vlašimi a od roku 2006 žije v Praze, kterou poslední dobou střídá se Slovenským Zvolenem. Odtud také pramení jeho snaha pomoci slovenským Pirátům.

Absolvoval nižší stupeň gymnázia ve Vlašimi, následně dva roky studoval na Waldorfském gymnáziu v Příbrami, odkud přesedlal na střední průmyslovou školu ekonomickou
v Benešově u Prahy. Po dalších dvou letech studium ukončil, protože dospěl k názoru, že pro něj studium na konvenčních školách není tou správnou cestou.

Hned potom začal podnikat v oblasti IT, výrobě, obchodu a nakonec i fundraisingu. V roli zaměstnance prošel několika firmami, kde se věnoval převážně správě serverů a obchodní činnosti. V současnosti pracuje jako manažer prodeje ve společnosti působící v České
a Slovenské republice a také jako mistr v chráněné dílně podporující nadnárodní charitativní společnost.

Angažuje se v aktivitách souvisejících s kulturou a charitativními projekty. Mezi jeho zájmy patří hudba, sebevzdělávaní, teologie, extrémní lyžování a freestyle motocross.