Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Janek Wagner

Janek Wagner

Janek Wagner (* 14. ledna 1956) Člen Pirátů od začátku r. 2013.

Janek je narozen v Praze, kde nyní opět žije.

Pracuje jako šéfredaktor České školy, editor řady dalších webů a jako nezávislý konzultant pro aplikaci ICT ve vzdělávání. Od roku 1994 psal pro řadu časopisů CHIP, Win, Computer, Connect! a dalších, od roku 1998 publikoval převážně online na webech Svět Namodro, Živě, LUPA a dalších. Je v předsednictvech Jednoty školských informatiků a SPHP - Sdružení přátel historických počítačů. Angažoval se i v OSS Alliance - Společnosti pro výzkum a podporu Open Source, FFII.CZ - Českém sdružení pro svobodnou informační infrastrukturu, Google User Group ČR, a nyní i v Google EDU Group ČR a v Google Experience Group Praha.

Studoval nejprve MFF UK v Praze, obor Matematika, poté přešel na VŠST v Liberci, kde absolvoval v oboru ASŘ výrobních procesů. Později ještě postgraduálně studoval na VŠE v Praze a absolvoval řadu kurzů v oblasti ICT.

Pracoval nejprve jako operátor na sálových počítačích v PVT Praha, po absolutoriu VŠ pak jako programátor, analytik, šéf IT a účtáren, po převratu i jako ekonomický náměstek, od roku 1991 je na volné noze s občasnými pedagogickými či IT správcovskými úvazky na ZŠ, SGŠ a gymnáziu.