Bc. Jaroslav Kučera

Jaroslav Kučera (* 1. června 1981) byl prvním předsedou jihomoravské krajské organizace, v současnosti je místopředsedou. Jaroslav pochází ze severočeských Příšovic a od roku 2000 žije v Brně.

Vystudoval Fakultu informatiky Masarykovy univerzity v Brně, kde získal titul Bc. V průběhu studia se specializoval na svobodný operační systém Linux a databáze.

Od roku 2004 pracoval ve společnosti ANF Data (skupina Siemens) jako konfigurační manažer. Stejnou pozici vykonával řadu let i ve společnosti Acision. Nyní se v práci věnuje virtualizaci a úpravám Red Hat Linuxu pro potřeby firmy.

Je odborníkem na přímou demokracii a transparentní státní správu. Kromě Pirátů se věnuje především své rodině. Je náruživým čtenářem literatury SCI-FI a knih o historii i historických románů. V létě se rád projede na kole. Má rád automobily značky Saab, takže není překvapením, že „pilotuje“ starší model 9-3.