Jaroslav Němec

ASCII

Jaroslav Němec (* 14. srpna 1978) se narodil v Ostravě. Žije a pracuje v Praze. Je činný v oblasti umělecké tvorby a občanských aktivit. Je členem České pirátské strany.

Vystudoval užitou malbu na SUPŠ v Ostravě (1999). Od r. 1996 pravidelně vystavuje, v r. 2001 natočil hudební nezávislý film „Polámaný anděl“ (režie, kamera, scénař), v r. 2002 dokumentární film „Barák“ (režie, kamera, střih). Veškerá dokumentace je k dispozici na internetové adrese: http://jarnemec.com

Je místopředsedou občanského sdružení Kabinet architektury, které je jediným členem ICAM (Mezinárodní konfederace architektonických muzeí / International Confederation of Architectural Museums) v České republice. V rámci sdružení pořádá kulturní akce a výstavy, především o architektuře v Ostravě, Praze, Brně, Bratislavě (SK), Glivicích (PL), Vratislavě (PL) a dalších městech.

Práce

• 1999 – pořadatel v CKV v Ostravě
  • od r. 2002 – OSVČ dle autorského zákona 121/2000 Sb.
  • 2003–2005 – referent MIC, Městský úřad Štramberk
  • 2006–2008 – grafik v reklamní agentuře v Ostravě