Jaroslav Pešek

Jaroslav Pešek je předsedou místního sdružení Pirátské strany působící na Rokycansku. Narodil se v malé obci jménem Dobřív, kde stále žije a komunálně se angažuje. Navštěvuje gymnázium, letos maturuje.

O politiku se zajímá skoro od narození. Jeho názory se vyvíjely až se ustálily do současného stavu, kdy jeho krédo je „žij a nechej žít“. Preferuje spíše malý stát nebránící podnikání, ale je nepřítelem zvrhlého kapitalisticko-korporátního uspořádání. Souhlasí s ideou nepodmíněného základního příjmu, o kterém si myslí, že by vyřešil spoustu problémů. Libertarián „chomského“ typu. Také je příznivec participálního rozpočtování. Mezi jeho další (komunální) témata patří také transparentnost a ušetření nákladů za nesvobodný software, který chce nahradit lepší open source alternativou.

Rád čte. Zajímá se o náboženství, historii, filosofii, přírodní vědy, přičichl k programování i grafice. Je agnostik. Snaží se chovat ekologicky. Rád vaří. ENTJ. Hrál aktivně národní házenou.