Jiří Jozífek

Jiří Jozífek (23.10.1959) se narodil v Jihlavě, kde nyní i bydlí. Jeho povolání je profesionální řidič.

Vyučil se obraběčem kovů a poté absolvoval ZVS v Janovicích nad Uhlavou. Po vojně se k řemeslu nevrátil a pracoval jako vedoucí pohřební služby v Telči.

Po revoluci 1989 absolvoval HŠ v Praze a poté pracoval v Jihlavě jako číšník . Stačil se dvakrát oženit. Má 5 dětí a chtěl by se díky tomu angažovat v sociální sféře.

Zapojil se do aktivit koordinačního centra Holešovské výzvy pro Jihlavu, která však nesplnila jeho očekávání a proto ho oslovila spolupráce se členy Pirátské strany.

Jiří k tomu říká: „K aktivitám Holešovské výzvy v Jihlavě v roce 2012 jsem se přidal proto, že se mi nelíbilo, jak se stát chová k obyčejným lidem, jak neustále potírá právo na lidský a důstojný život důchodců, invalidů a nemohoucích se o sebe postarat. Podílel jsem se na revoltách proti vládě a zúčastňoval jsem se protivládních akcí. Po zániku Holešovské výzvy jsem se stal Pirátem a to hlavně proto, že chci pokračovat v naplňování své myšlenky, která je pro mě prioritní. Je důležité, aby lidé, kteří nemohou a nejsou schopni se o sebe postarat, žili jako lidi a ne jako dobytek na pokraji společnosti a to platí i pro pečující. Nelíbí se mi, když radní rozdělují peníze z městské pokladny na nesmyslné projekty, místo aby větší část peněz šla tam, kde je potřeba (rozvoj infrastruktury, školství a v neposledné řadě sociální sféra).“

Díky těmto aktivitám Jiří spolupracoval s dalšími občany Jihlavy na vzniku iniciativy za historicky první referendum v Jihlavě v otázkách odpadů. Je členem přípravného výboru návrhu na konání místního referenda v Jihlavě a zakládajícím členem spolku Společně pro Vysočinu, který na referendu pracuje.

V rámci iniciativy se podílel na plánování, sbírání informací a vytváření vzhledu referenda, a nyní aktivně sbírá podpisy přímým kontaktem s občany v ulicích Jihlavy.

Je 1. místopředsedou Krajského sdružení Vysočina.

Email:      jiri.jozifek@pirati.cz

Volby 2014

Referendum Jihlava

Aktivně se podílí v iniciativě za historicky první referendum v Jihlavě v otázkách odpadů.
Web referendum Jihlava