Jiří Tomíček

Jiří Tomíček (* 13. ledna 1973) žije od svého narození v Karviné. Považuje se za místního patriota.

Vystudoval marketing/management na Obchodně-podnikatelské fakultě v Karviné Slezské univerzity v Opavě.

Jeho profesní životopis je poměrně bohatý. Nejdelší část (15 let) strávil v médiích, a sice v lokálních týdenících (Karvinsko, Týdeník Ostrava, Sedmička Ostrava, Sedmička Karviná, 5plus2dny Karvinsko, Listy Moravskoslezské) a v celostátním deníku (Šíp). Během novinářské kariéry zastával pozice od redaktora až po šéfredaktora. V rámci své novinářské praxe se specializoval na oblast investigativní žurnalistiky. Mezi jeho „zářezy“ z konce devadesátých let patří například skalp ředitele Městské policie Karviná, který skrýval odsouzení za ublížení na zdraví či kauzu nakonec neuskutečněného prodeje Lázní Darkov osobám napojeným na OKD, které by se tak snadno dostaly k těžbě pod okrajovou částí města. V Týdeníku Ostrava se věnoval spekulacím s pozemky Baníku Ostrava, do čehož byl zapleten pozdější kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Jako zaměstnanec Jiří Tomíček nasbíral cenné zkušenosti v pozici šéfa marketingu největší české cestovní kanceláře, zaměřující se na Chorvatsko – Vítkovice Tours.

Od roku 2004 se Jiří Tomíček rovněž věnuje podnikání v agentuře Animal Farm, která se během své historie zabývala nejrůznější činností. Nejčastěji to bylo reklamní, marketingové a PR poradenství v rámci kampaní pro jednotlivce, firmy i politické strany. Mezi další výrazné aktivity agentury patřilo pořadatelství historicky největšího rockového festivalu na Karvinsku – Animalfest. V roce 2010 se jej zúčastnilo na 5 000 návštěvníků. Jiří Tomíček byl ředitelem celého festivalu, na němž vystoupilo více než 60 kapel z české rockové ligy na třech pódiích. Z produkční činnosti dále vyčnívá několik ročníků divadelního festivalu pro Lázně Darkov (Jiří Schmitzer, Saša Rašilov, Vanda Hybnerová, Karel Roden a další).

Agentura se také věnovala tvorbě webových stránek, od jednoduchých projektů až po ty náročné, mezi něž patřil například portál Cizí jazyky – otevřené dveře do EU.

V roce 2012 agentura rozšířila své portfolio činností na oblast vzdělávání. Ve spolupráci s Asociací pedagogů základního školství ČR realizovala projekt výuky finanční gramotnosti na 21 školách po celé republice. Hlavním cílem bylo probudit u dětí podnikavé myšlení. Velmi úspěšné projektové dny absolvovalo na 4 000 žáků druhého stupně. Jiří Tomíček se v projektu angažoval v několika rolích – jako manažer, organizátor, produkční a zároveň lektor a moderátor.

Aktuálně firma Animal Farm provozuje v Karviné prodejnu přírodních produktů Harmonie, specializující se na zdravou výživu, bylinné čaje a produkty, masti a homeopatika. Součástí prodejny je centrum Pyramida, v němž se Jiří Tomíček věnuje terapeutické praxi, která má za primární cíl odhalení příčin zdravotních obtíží a psychických bloků či rodinných problémů. S terapiemi za pomoci speciálních přístrojů, dodávajících životní energii, jezdí průběžně za klienty z celé České republiky.

Velkou část svého života Jiří Tomíček zasvětil rockové hudbě jako aktivní zpívající hráč na elektrickou kytaru, skladatel a produkční. Prošel kapelami jako je Doga, Červená Žába či Galactic Industry. V posledně jmenované jeden čas bubnoval Martin Marthus Škaroupka, dnes známý z kultovních kapel světové metalové extraligy Cradle of Filth nebo Masterplan. S Galactic Industry Jiří Tomíček vydal tři cédéčka a natočil řadu videoklipů.

Ve volném čase se Jiří Tomíček pravidelně věnuje běhání, turistice, zvířatům a domácímu pivovarnictví se zvláštním důrazem na piva bylinná.