Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Karel Rada

Karel Rada

rada.jpg

Karel Rada (* 23. října 1949) je řadovým členem v Pirátské straně. Karel se narodil v Pernarci, maturoval v roce 1967 na SVVŠ Stříbro. Po marných pokusech o studium malířství (pro odpůrce režimu nepřípustné), se zapojil do pracovního procesu. Vojenskou službu absolvoval ve vycházkové uniformě jako štábní písař. Následovalo pět let administrování pošt. V roce 1976 se přestěhoval do Prahy a byl zaměstnán ve Výpočetním středisku ČKD až do roku 1993.

V té době byl též členem legendární 602.organizace Svazarmu. Kdo by snad nevěděl, byl to spolek 8bitovych šílenců. Rodinné důvody ho pak donutily k odchodu z Prahy. Usadil se poblíž Stříbra. Zakoupil pár hektarů polí a začal sedlačit. Na uživení to nestačilo, tak si přibral postupně několik zaměstnání. Bezpečnostní agentůra, technolog v mlékárně, poštovní doručovatel. Vlastní koncesi na radiostanici, zbrojní průkaz a řidičák typu C.

Po odchodu do důchodu se věnuje komunální politice jako místostarosta obce. Občas také koníčkům. Radiotechnice, počítačům a malbě. Ve veřejné funkci se musí proplétat houštinou našeho nesmyslného právního prostředí. To ho dovedlo k přesvědčení, že je třeba celý systém od základů změnit. Doufá, že Piráti mají šanci, něco s tím udělat.