Kateřina Hůlková

Kateřina Hůlková je od roku 2018 koordinátorkou Pirátské strany pro Jihočeský kraj. Narodila se v Českých Budějovicích, většinu dětství strávila v Ševětíně.

V Budějovicích vystudovala Biskupské gymnázium a později na Jihočeské univerzitě obor anglický a francouzský jazyk pro administrativu Evropské unie. Další léta prožila v Praze jako studentka žurnalistiky na Univerzitě Karlově. V té době začala pracovat pro Lidové noviny jako redaktorka zahraničního oddělení. Po třech letech v Lidovkách odešla zpět do Budějovic, aby jako editorka posílila tým jihočeské redakce Mladé fronty Dnes. V roce 2009 ji oslovila společnost Mladá fronta a.s., aby pro ni v jižních Čechách nastartovala a další tři roky vedla projekt zpravodajského týdeníku Sedmička. Kateřina sestavila dvacetičlenný tým redaktorů, editorů a fotografů, kteří ve čtyřech jihočeských redakcích po tři roky tvořili kvalitní regionální zpravodajství.

Rok 2009 byl v mnoha ohledech přelomový. Vedle nové výzvy v podobě manažerské pozice přišla v tomtéž roce svatba, první miminko i promoce. Během dalších osmi let přibyli k prvnímu synovi další dva a nakonec i dcera. Kateřina se ale toto období rozhodla nestrávit jen mezi sporákem, plenkami a lahvemi s mlékem. Bez delší rodičovské pauzy sbírala další zkušenosti v médiích, například jako editorka týdeníku Euro nebo zástupkyně šéfredaktora magazínu Barbar! Také v Budějovicích založila vlastní soukromou školku a jesle s názvem Anglická zahrada. Děti jsou tam vychovávány metodou Montessori a denně je učí rodilý mluvčí angličtině. Motivací k založení školky byla touha vytvořit podnětné prostředí pro malé syny a také možnost pomoci dalším rodičům dětí k brzkému a nestresujícímu návratu k jejich profesi.

Díky velké rodině Kateřina na nějakou dobu zapomněla, co je to “volný čas” a sní o tom, že se jednou vrátí ke svým koníčkům jako je hra na klavír, literatura, cyklistika nebo in-line bruslení.