Umístění: Hlavní stránka » Lidé » krajan

Mgr. Jan Kranda

(není členem České pirátské strany). Narozen 9. 11. 1973 v Teplicích. Od r. 1974 žije trvale v Žatci. Vystudoval Střední průmyslovou školu v Chomutově a Pedagogickou fakultu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. V současné době pracuje jako učitel v ZŠ a MŠ Žatec (Jižní) a v ZUŠ Žatec. Při své práci učitele hudební výchovy a informatiky propaguje využívání svobodného software nejen ve školách. V tomto se shoduje s názory Pirátské strany. Ve svém volnu se věnuje hudbě jako aktivní hudebník. Na baskytaru hrál s žateckou folkovou skupinou Lochness, rockovou skupinou Triomy, v současné době působí v lounských heavymetalových skupinách Furt2N a Deaken. Kromě rockové hudby vystupuje i na různých historických slavnostech se skupinou Žatečtí trubači a bubeníci.

V komunálních volbách v roce 2014 kandiduje za Českou pirátskou stranu. Ke kandidatuře se rozhodl z důvodu výše zmíněné názorové shody na svobodný software a především z důvodu spolupráce s Piráty Žatec při kulturních akcích v Žatci.