PhDr. Lenka Wagnerová

7744850742_75f2e66456_b.jpg

Lenka Wagnerová (dříve Matoušková) se narodila v roce 1960 v Praze, kde žije dosud. V roce 1983 vystudovala psychologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Pedagogické vzdělání si doplnila v rámci Doplňujícího pedagogického studia na Pedagogické fakultě UK.

Nejprve pracovala na Krajské hygienické stanici Středočeského kraje, kde se zabývala hygienou dětí a dorostu. Po mateřské dovolené nastoupila do Základní školy Rychnovská v pražských Letňanech, nyní ZŠ a MŠ generála Františka Fajtla DFC, Rychnovská, kde pracovala od roku 2007 do června 2013 jako ředitelka. Osm let zde působila také jako výchovná poradkyně.

Členkou Pirátské strany byla od února 2012 do léta 2016, hlavním důvodem pro rozhodnutí politicky se angažovat byla rostoucí nespokojenost se stavem českého školství a potažmo celé společnosti. V srpnu 2012 byla zvolena místopředsedkyní Pirátů, v lednu 2014 pak 1. místopředsedkyní.

Ve své politické práci především prosazuje rozvoj vzdělávacího systému. Vzdělávání by mělo být skutečnou prioritou státu, a to nejen jako záruka ekonomické konkurenceschopnosti, ale především pro důležitost výchovy a vzdělávání v procesu kultivace společnosti, všestranného rozvoje osobnosti dětí i dospělých.

Za základní hodnoty považuje osobní svobodu spojenou s odpovědností, což není možné bez svobodného a širokého přístupu k informacím.

Má tři dospělé syny, mezi zájmy patří turistika, fotografování, kočky.

E-mail: lenka.wagnerova@pirati.cz

facebook: Lenka Julie Wagnerová

telefon: 605 58 37 24

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.