Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Luděk Blaha

Luděk Blaha

ludek_blaha.jpg

Luděk Blaha se narodil 23. srpna 1956 a pořád ještě žije. Pochází z Dolních Bojanovic, z kraje vína a nafty. Čas od času bydlí v Písku s některou ze svých rodin. Má nejméně čtyři děti a neuzavřený počet vnoučat, aktuálně asi šest.

Maturoval na písecké průmyslovce a absolvoval vysoké technické učení v oboru technická kybernetika. Až na drobné výjimky se celý svůj profesní život věnuje kultivaci dětí, mládeže a dospělých, dnes spíše v oblasti informačních technologií. Poslední dobou lituje, že se nevyučil pořádnému řemeslu, aby po něm také něco hodnotného zbylo.

Je posedlý vypínám světla, uzavíráním tekoucí vody, teplovodního topení a neustálým větráním. Považuje se za nejdéle cvičícího začátečníka aikido, a ve svojí věkové kategorii je nejlepším triatlonistou v domě, ne-li v celé ulici. Rád tancuje bez ohledu na styl hudby a její rytmus. Většinu svého volného času tráví těžkou duševní prací v dílně a na zahradě. Je podezřelý tím, že nevlastní mobilní telefon.

Po dosažení svojí plnoletosti pravidelně chodil volit posléze bezvýznamné tatrmany z různých politických stran. Tuto hořkou tradici se rozhodl změnit svým členstvím v Pirátské straně. Mimo jiné i proto, že byl poprvé v životě představitelem nějaké instituce vybídnut ke spolupráci, protože údajně neuhýbá a nelže. S duchovně plytkými pokrytci dřív bojoval, dnes s těmi nešťastníky spíše soucítí. Je přesvědčen, že v naší zemi je hodně chytrých lidí, ale chtělo by to i nějaké pracovité.

O post zastupitele se ve volbách uchází zpravidla z posledního místa kandidátky pamětliv rčení o tom, že je-li dobrý konec, je všechno dobré.

V roce 2016 kandidoval do krajských voleb jako člen Pirátské strany za krajské sdružení Jihočeský kraj.