Lukáš Lev Červinka

Lukáš Červinka (nar. 25. 7. 1991) je bývalý asistent poslance Jakuba Michálka a ústavní právník. Členem Pirátské strany je od roku 2018; pomohl ke vzniku místnímu sdružení v Jablonci nad Nisou. Je členem kontrolního výboru místního zastupitelstva.

Původem je z Jablonce nad Nisou. Během svého působení v Poslanecké sněmovně vedl spor s Kanceláří poslanecké sněmovny, aby PSP ČR poskytovala veřejnosti informace o hospodaření jednotlivých politických klubů. Dlouhodobě spolupracuje se zahraničním odborem Pirátů, mimo jiné na přípravě společného programu pirátských stran do voleb do Evropského parlamentu v roce 2019. V listopadu 2018 byl jedním z delegátů České pirátské strany na Valném shromáždění pirátské internacionály v Mnichově a v prosinci se měl možnost zúčastnit Berlínské bezpečnostní konference. Spolupracuje s neziskovou organisací Otevřená společnost v oblasti svobodného přístupu k informacím a v minulosti spolupracoval rovněž s Asociací pro mezinárodní otázky.

Mluví plynně anglicky, studuje němčinu, italštinu a velštinu.