Umístění: Hlavní stránka » Lidé » marek_kubat

Marek Kubát (* 5.února 1985) člen Pirátské strany. Marek pochází a žije v Praze.

Vystudoval Střední soukromou školu výpočetní techniky v Praze na Proseku. V průběhu studia hrál hry a učil se s počítači.

Prošel několika firmami, věnuje se převážně IT supportu, občas sprovozní nějáký ten server nebo programuje nějáký web. Má zkušenosti z větších i menších projektů, umí používat Windows i Linux a počítače bere i jako koníček.

Aktivismu se věnuje přes 5 let, má za sebou uspořádání 2 akcí za pravdu o 11.září na Václavském náměstí v roce 2010 a 2011, věnoval se české odnoži OccupyTogether/OccupyWallstreet. Začínal jako dobrovolník u NeZákladnám a postupem času poznal většinu českých aktivistů a podílel se více či méně na různých protestech či setkáních. Dlouho spolupracoval s lidmi z NWOO.org, kde se mmj. podílel na vzniku pořadu BezCenzury na Dnbradio.cz. Piráty podporoval ještě před jejich oficiálním vznikem v ČR.