Martin Švadlenka

Martin Švadlenka Martin Švadlenka (* 17. července 1975)
je Pirátem od roku 2009 a spoluzakládal zlínské krajské sdružení. Martin pochází ze Vsetína, od roku 2011 žije v Přerově.

V roce 1993 maturoval na SOU elektrotechnickém, obor mechanik silnoproudých zařízení. V rodném městě pracoval ve firmě TES (dříve MEZ) Vsetín jako seřizovač NC a CNC lisů. V současnosti je zaměstnán na pozici asistenta nákupu v Českomoravské železniční opravně.

Angažuje se v hnutí, které upozorňuje na nesrovnalosti oficiální verze útoků z 11. září 2001, a to zejména ve vztahu k médiím, především veřejnoprávním. Během těchto aktivit zjistil, že v České republice, navzdory existenci Zákona o ČT, prakticky není možné pohnat Českou televizi k odpovědnosti za obsah vysílání (viz odkazy vpravo). Rád by prosadil změnu způsobu volby členů mediálních Rad. Je přesvědčen o nutnosti rozsáhlých personálních čistek ve vedení českých veřejnoprávních médií. :-)

Fanatický zastánce a uživatel opensource softwaru, pěšák v operaci Hrajeme svobodnou hudbu, která má osvobodit provozovatele od výpalného OSA, Intergramu či OAZA, autor návodu pro distribuci svobodné hudby, amatérský fotomontér v GIMPu a spolupořadatel Prvního přerovského Vyosení.

V Přerově úzce spolupracuje s komunálním sdružením Společně pro Přerov, pod jehož vlajkou kandidoval v komunálních volbách 2014. Za SpP jmenován předsedou Komise pro otevřenou radnici.

Držitel zlaté Jánského plakety.

Články

Zdroje