Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Martin Zíka

Martin Zíka

Martin Zíka (*1968) pochází z Jílového u Děčína a k tomuto nejsevernějšímu českému regionu se stále hrdě hlásí. Piráty pozoroval delší čas z povzdálí a když se ujistil, že program této strany v mnohém odráží jeho osobní názory a postoje, rozhodl se podpořit pirátskou platformu a stát se jejím členem.

Původní strojírenské vzdělání až na krátkou epizodku před vojnou v životě prakticky neuplatnil. Vyzkoušel si být šéfredaktorem lokálního plátku, práci tiskového mluvčího v akciové společnosti, řadu let působil jako technolog a grafik v tiskárně, v neziskovém sektoru profesionálně zajišťoval public relations a vybudoval chráněnou grafickou dílnu pro lidi s tělesným postižením. Poté se nabit zkušenostmi vrhl do soukromého podnikání v oblasti mediálních služeb, čímž se jako osvč od roku 2010 živí dodnes. Je spokojeně ženatý, má dceru. Se svou rodinou žije ve Varnsdorfu. Sídlo firmy a trvalé bydliště má v Děčíně.

Odborná použitelnost: PR management (tvorba koncepcí vnějších a vnitřních vztahů s veřejností, lektor PR plánování), prepress a grafický design, webdesign a mastering, produktová a dokumentační fotografie, redakční služby a copywriting.

Veřejné aktivity:

• Zakladatel a provozovatel portálů www.vylep.info (podpora drobného podnikání v Děčíně) a www.lokalni-ekonomika.cz (informace o lokální ekonomice).
  • Asistent pro veřejné vztahy Místní akční skupiny Šluknovsko, pořadatel Festivalu lokální ekonomiky, člen předsednictva svépomocného družstva Mandava ve Varnsdorfu, koordinátor Cechu podnikatelů a živnostníků v cestovním ruchu na Šluknovsku.
  • Je hlavním pořadatelem Festivalu lokální ekonomiky a národní konference lokální ekonomiky, která se v letošním roce koná 20. září na Šluknovském zámku pod patronací Místní akční skupiny Šluknovsko. Zde i přednáší na téma Aplikace principů lokální ekonomiky v občanské společnosti, viz: http://www.lokalni-ekonomika.cz/fle/konference/martin-zika.html

Politická vize: Obnova otevřené občanské společnosti v České republice metodou zavádění principů lokálně ekonomické praxe.

Baví ho: Výchova dcery, vysokohorská turistika, cykloturistika, bojové umění aikidó, hra na kytaru a perkuse, strefování se do komunálních politiků.

Kontakt: martin.zika@pirati.cz / drumsala@seznam.cz / www.martin-zika.cz

martin_zika_senat_2014.jpg