Bc. Michael Plaček

michael_placek.jpg

Michael Plaček (* 1990) je registrovaný příznivec České pirátské strany a spolupracuje s Místním sdružením České pirátské strany - Karvinsko. Pochází ze Stanislavic, což je okrajová část města Českého Těšína, kde i doposud bydlí.

Vystudoval obor Strojník požární techniky na SŠTaS v Karviné. Poté zkoušel studia na VŠB - TU Ostrava, která však nedokončil. Dva a půl roku pracoval jako skladník ve společnosti Mobis Automotive Czech v Nošovicích. Od roku 2013 pracuje jako podnikový hasič na Letišti Leoše Janáčka Ostrava. V tomto roce i začal dálkově studovat na Slezské univerzitě v Opavě, na fakultě Veřejný politik, studijní program Sociální politika a sociální práce. Bakalářské studium úspěšně zakončil v roce 2016.

Volný čas věnuje sboru dobrovolných hasičů ve Stanislavicích, józe, všeobecně sportu (běh, kolo, plavání, aj.). Miluje přírodu, hory - nejlepší strávený čas pro něho je toulání se s batohem na zádech. Rád zkouší nové věci, sbírá zkušenosti, objevuje a vstřebává „jiné“. Vždy byl takový „malý filozof“. Rád čte, poslouchá hudbu a zkoukne nějaký film. Pomáhá také svému dědovi, u kterého bydlí, včelařit a starat se o mini hospodářství. Postupnými kroky se rozhodl v roce 2016 stát vegetariánem. A je na sladký :-P:-D

V roce 2014 byl u zrodu skupinky „Těšínských pirátů“. Tito, příznivci Pirátů se snaží v rámci možností pomáhat v rozkvětu pirátských myšlenek v místě kde žijí. V roce 2014 byl lídrem pirátské kandidátní listiny ve volbách do zastupitelstva v Těšíně.

Váží si jakékoliv dobrovolnické práce - staví ji k hlavním pilířům naší společnosti. Jeho největší hodnoty jsou svoboda, vzájemná tolerance, otevřená mysl a čest před sebou samým.

…(Momentálně se snaží najít cestu k meditaci, chce se věnovat angličtině, hře na kytaře a sám sobě)…