Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Michal Wagner

Michal Wagner

Do Pirátské strany vstoupil v říjnu 2012 a rezignoval na členství v červnu 2013 na protest proti zvolení předsedy krajského sdružení Pirátů v Jihomoravském kraji, o kterém se mylně domníval, že aktivně páchá trestnou činnost. Republikové předsednictvo mu zrušilo status registrovaného příznivce v listopadu 2013 za poškozování strany a jejích členů i přes chybějící usnesení o poškozování strany.

Od rané dospělosti se zajímá o českou politiku, legislativu a celosvětovou strategii boje proti omamným a psychotropním látkám, proto za svůj osobní politický cíl považuje dekriminalizaci všech omamných a psychotropních látek.

Za zmínku také stojí aktivní přístup ke „kauzám“ MPSV, resp. pana ministra Drábka, a to jak v případě S-karet, tak také u kauzy kolem systému DONEZ. Tyto dopadli tak, že Drábkům náměstek pan Šiška byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Výkon trestu však byl přerušen prezidentským pardonem.

Před vstupem k Pirátům věnoval Michal svůj volný čas pořádáním volnočasových aktivit pro mládež, krátce se angažoval v neziskovém sektoru a mezi jeho další zájmy patří četba a poslech veškeré hudby kromě dechové.