Mgr. Mikuláš Peksa

mikulas_peksa.jpg

Mikuláš Peksa (* 18. června 1986) je vedoucím Zahraničního odboru České Pirátské strany, členem Pirátské strany Německa a členem předsednictva Evropské Pirátské strany. Fyzicky tráví většinu v Litoměřicích, odkud pracuje jako správce Linuxových serverů a programátor.

Mikuláš vystudoval Gymnázium Christiana Dopplera a po té Biofyziku na Matematicko-Fyzikální fakultě UK (Mgr.). V průběhu studia se specializoval na využití jaderné magnetické rezonance pro výzkum dynamiky tekutin v porézních materiálech. V současnosti dokončuje studium v postgraduálním studiálním programu, který je založen na spolupráci UK a Universität Leipzig.

Angažuje se v mezinárodních aktivitách Pirátů a tvorbě mezinárodně-politického programu. Mezi jeho zájmy patří kromě přírodních věd a IT také historie, filozofie, mezinárodní politika, LARPy a RPG.

e-mail: mikulas.peksa@pirati.cz PGP klíč

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.