Bc. Nela Chudová

Bc. Nela Chudová (*26.6.1994) je odborná asistentka v oblasti mezinárodních vztahů a PR místopředsedy PS PČR Vojtěcha Pikala.

Nela Chudová pochází z malebné vesnice uprostřed jesenických lesů, z Karlovy Studánky. Vystudovala sportovní gymnázium ve Vrbně pod Pradědem a následně absolvovala obor politologie a evropská studia na Univerzitě Palackého v Olomouci. V současnosti pokračuje navazujícím magisterským studium v oboru politologie se specializací v oblasti politického marketingu taktéž na UP. Během své profesní kariéry absolvovala mj. stáž na Stále misi České republiky při Úřadovně OSN a ostatních mezinárodních organizacích v Ženevě. Angažuje se jako dobrovolník na MFF Jeden Svět či každoročně pořádá vánoční akce pro klienty Léčeben dlouhodobě nemocných. Ve volném čase nejraději cestuje, čte, hraje deskovky a navštěvuje Hospodské kvízy.

S Piráty začala spolupracovat po úspěšném absolvování výběrového řízení na pozici politického poradce v lednu 2017.