Ondřej Kallasch

Ondřej Kallasch (* 12. března 1991) je členem krajského sdružení Praha. Narodil se v Praze a momentálně zde žije. Do Pirátské Strany vstoupil v roce 2010, kdy za piráty kandidoval v komunálních volbách v Praze a v městské části Praha 22.

Vystudoval Střední Průmyslovou Školu na Proseku. V průběhu studia se specializoval na obnovitelné zdroje energie, třikrát se zúčastnil soutěže Enersol v které vypracovával seminární práce na téma obnovitelné zdroje energie. V roce 2010 úspěšně složil maturitní zkoušku.

Po studiu se začal zabývat IT odvětvím a nastoupil do firmy zabývající se prodejem IT a elektroniky. Mezi tím zkusil své štěstí ve firmě na klimatizační zařízení, ze které se poté znovu vrátil do odvětví IT a začal podnikat. Podnikání ovšem po nějaké době musel ukončit a vrátit se ke svému oboru na pozici Debug - repair v nadnárodní společnosti Teleplan v Jažlovicích u Prahy. Na konci roku 2013 společně s bráchou otevřeli hospůdku a restauraci v Hájku na Praze 22.

U pirátu se od roku 2010 držel na krajské úrovni a v řijnu roku 2011 se stal 2.místopředsedou při dovolbě PKS Praha. Od té doby začal řídit kraj a starat se o jeho chod. V polovině roku 2012 se stal předsedajícím Celostátnímu fóru a v témže roce byl zvolen do Republikového výboru. Na konci roku 2012 obhájil svojí pozici místopředsedy PKS Praha. Začátkem roku 2013 se posunul na pozici 1.místopředsedy PKS Praha. Na konci roku 2013 musel z časových důvodu na funkci v předsednictvu rezignovat a stal se řadovým členem. Na začátku roku 2014 byl zvolen jako zástupce KS Praha na půdě RV.

Nyní svou pozornost zaměřuje na komunální politiku. Začátkem roku absolvoval primární volby a stal se leaderem kandidátní listiny na Praze 22 a navíc získal 6. pozici na kandidátní listině pro Hlavní město Praha - Magistrát.

Mezi jeho zájmy patří: Informační technologie, sport, tanec, práce s lidmi, byrokracie, administrativa.

Jeho největší snem je prosadit transparentní politiku na celostátní úrovni.

Kontakty: