Ing. Ondřej Knotek

Ondřej Knotek se narodil se v roce 1984 v Sušici, od dětství žil v Mariánských Lázních. Od mládí se věnuje sportu (plavání, tenis, snowboarding) a hře na hudební nástroje (bicí, klarinet). Na místním Gymnáziu ho nejvíce zaujaly technické předměty, především chemie a proto po maturitě pokračoval ve studiu na VŠCHT Praha, kde vystudoval Chemické inženýrství.

Po ukončení studia (2009) vrcholila ekonomická krize průmysl v té době stagnoval a absolventům pozice téměř nenabízel, a tak využil příležitosti a nastoupil u Policie ČR, kde působil nejprve jako hlídkový policista a poté jako kriminalista v protidrogovém oddělení. Po takřka ročním působení, se po důkladném zvážení rozhodl Policii opustit. Toto působení byla výborná zkušenost, díky níž se seznámil s fungováním Policie a částečně jiných bezpečnostních sborů ČR. Rád by těchto zkušeností využil ve svém veřejném působení, aby přispěl k odstranění toho, co bezpečnostní sbory ČR brzdí a naopak pomohl posílit to co je v nich dobré. Následující dva roky působil jako inženýr v oddělení kvality a validací ve farmaceutické výrobě nedaleko od Prahy. Tato společnost fungovala na bázi projektového řízení (projektového managementu), který by rád pomohl prosadit na všech úrovních státní správy.

V průběhu roku 2012 se rozhodl se svojí ženou přestěhovat zpět do Mariánských Lázní, kde v současné době žije. Nyní je zaměstnán ve strojírenské firmě v Tachově, kde řídí oddělení kvality.

Ve volném čase se věnuje sportu (běh, horské kolo, plavání, snowboarding), hudbě (bubeník kapely Řetězová reakce), kultuře (divadlo, koncerty). Intenzivně se zajímá o veřejný život ve spádové oblasti Mariánských Lázní a CHKO Slavkovský les.

K Pirátům se připojil koncem roku 2012. Spoluzaložil místní sdružení Pirátů v Mariánských Lázních, jemuž nyní předsedá.

V rámci svého veřejného působení si klade následující cíle:

- Rozvíjet Mariánské Lázně a jejich spádovou oblast

- Zavést projektové řízení ve státní správě

- Aktivně působit při rozvoji a optimalizaci bezpečnostních sborů ČR

- Bojovat za rovné postavení států v rámci EU - ČR není evropská popelnice!!