Ing. Ondřej Polanský

Ondřej Polanský

Ondřej Polanský se narodil roku 1984 v Ostravě - Vítkovicích. V pirátské straně působí od roku 2009. V roce 2003 odmaturoval na SPŠ se zaměřením na elektrotechniku a IT a v roce 2008 ukončil studium Vysoké školy ekonomické v Praze, obor Informatika. Od roku 2007 pracuje v oboru informatiky, nejprve jako konzultant v oblasti datových skladů a business intelligence, poté jako programátor. Působil v několika velkých IT společnostech a má zkušenosti s prací v mezinárodním prostředí. Ve volném čase se kromě tradičních sportů jako je cyklistika, turistika či lyžování zatím neúspěšně snaží natočit amatérský film. Zajímá se o kosmologii, fandí novým technologiím a používá Linux. Otázku vymezení základních lidských práv ve virtuálním světě považuje pro nastupující století za stejně významnou, jako je dnes samotný princip občanské společnosti. Věří, že z praktického přístupu k vyvažování práva na soukromí, listovního tajemství a copyrightu se stává nejvýznamnější zrcadlo stavu svobody a demokracie po celém světě, a zároveň největší společenskou výzvou pro 21. století. Když se pak rozhodoval nad svou aktivní účastí v politice, pirátské hnutí pro něj bylo přirozenou, a jedinou možnou volbou.