Ondřej Šteffl

Ondřej Šteffl (* 1954) je ředitelem společnosti Scio. Absolvoval matematicko-fyzikální fakultu a je kandidátem věd ze sociologie. V roce 1990 založil první soukromou školu u nás - PORG. 1995 založil společnost Scio, která se zabývá hodnocením výsledků vzdělávání, její zkoušky využívá v přijímacím řízení více než 60 fakult veřejných vysokých škol v ČR na Slovensku i jinde. Scio postupně rozšiřuje okruh svého zájmu, má vlastní výzkumné oddělení, věnuje se mj. cílům vzdělávání, a to nejen ve školách, ale zejména vzdělávání mimo školy - paralelnímu vzdělávání, vzdělávání pro budoucnost.

Zájmy a záliby: snowboarding (freeride), windsurfing, vaření, fotografování. Rozhodl jsem se za Piráty kandidovat, protože jsou jednou z mála stran, která nemá na prvním místě nejvíce peníze, konkurenceschopnost, úspěch a bohatství.

Jaké téma na Praze 6 je pro něj stěžejní a jaké jsou jeho cíle v komunální politice? „Vzdělávání, vzdělávání, vzdělávání. Tomu rozumím. A druhý cíl - hlídat, aby se nekradlo.“