Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Otakar Petr

Otakar Petr

otakar_petr.jpg

Otakar Petr (*13. Ledna 1983 v Hradci Králové), má tu čest zastávat v současné době funkci místopředsedy Královéhradeckého krajského sdružení, do kterého se rozhodl vstoupit po krajských volbách v r. 2012. V Hradci prožil dětství i školní docházku na Masarykově základní škole a Obchodní akademii. Nejdříve viděl svoji budoucnost v rodinném podnikání a zázemí. V roce 2004 se však po četbě pohádky O hloupém Honzovi a vstupu republiky do EU rozhodl na vlastní pěst okusit výhody nového členství za hranicemi vlasti. Po návratu nabyl přesvědčení, že je sice všude dobře ale doma nejlépe a pouze kritika systému nad sklenicemi zlatavého moku problémy nevyřeší.

Pirátské hnutí nevnímá jako hlouček anarchisticky smýšlejících existencí ale jako zářný příklad transparentnosti a průkopníků otevřené společnosti. Domnívá se, že v jeho rodném kraji a městě, často přezdívaném „Salónu republiky“, existuje řada inspirativních a schopných lidí, jejichž hlas a činy, mohou být více slyšet a dodat tak našemu městu i kraji nový třpyt a náboj a k tomu můžeme přispět každý z nás..

Mezi své záliby řadí kromě sportovního vyžití a zahradničení zkoumání historického vývoje společnosti, otázky češství a evropanství a anabázi mezilidských vztahů (za současného vlivu tržní ekonomiky, IT a globalizace).