Patrik Latislav, DiS.

patrik_latislav.jpg

Patrik Latislav (* 8. srpna 1979) je místopředsedou krajského sdružení Libereckého kraje. Patrik pochází z Jablonce nad Nisou, kde s výjimkou několika let strávených pracovně v zahraničí a Praze, žije od narození celý život.

Vystudoval gymnázium v Jablonci nad Nisou a dále pokračoval na Vyšší odborné škole v Liberci - obor počítačové systémy, kterou zakončil absolutoriem.

Pracovně prošel několika IT firmami, kde se věnoval převážně webdesignu a vývoji internetových aplikací. V současnosti pracuje na pozici aplikačního a databázového administrátora v mezinárodní společnosti. I v soukromém nepracovním životě se o nové informační technologie v nemalé míře zajímá s sleduje aktuální dění v různých technologických oblastech.

Aktivně se podílet na politice České pirátské strany, resp. Pirátů, začal v roce 2011. Primárním důvodem byla stoupající neurvalost a bezpáteřnost etablovaných parlamentních stran - a s tím spojená chuť se proti tomu nějak vyhradit. Právě férové pirátské postoje, názory a ideje jsou tím s čím se absolutně ztotožňuje - svoboda informací, projevu a podnikání, transparentní fungování státu nebo třeba přímá demokracie. Z programových bodů je mu nejblíže informační otevřenost a doprava.

Mezi jeho největší záliby patří cestování, ať už po končinách naší země tak i do cizokrajných lokací. Neméně oblíbenou vášní je pro něj astronomie a vesmírná pozorování, od roku 2012 je členem České astronomické společnosti - Klub astronomů Liberecka. Ze sportovních aktivit je třeba zmínit hlavně horskou cyklistiku - nejraději v Jizerkách a sjezdové lyžování, dále mu nejsou cizí i ne úplně standardní outdoor činnosti jako třeba Geocaching nebo Ingress (www.ingress.com).

Kontakt: patrik.latislav@pirati.cz