Pavel Štěpánek

Pavel Štěpánek (* 24. září 1985) je neuvolněným místostarostou města Chrudim, zodpovědným za dopravu, odbor sociálních věcí a stavební odbor. Pracuje jako celostátní volebním koordinátor Pirátské strany. U Pirátů je od roku 2010. Několik let zastával funkci předsedy kraje. Pavel pochází z města Chrudim, prošel Hradcem Králové, Brnem, Prahou, Islandem, Špindlerovým Mlýnem a nyní žije opět v Chrudimi se svou ženou a dvěma dětmi.

Vystudoval obor veřejné správy.

Prošel několika zaměstnáními, kde se věnoval převážně mládeži. Pracoval jako streetworker, instruktor snowboardingu a adrenalinových aktivit nebo v nízkoprahových zařízeních. Dlouhodobě pracoval v zahraničí. Podniká v oblasti služeb, výuky zimních sportů, obchodu, administrativní správy, marketingu a poradenství. Je zkušeným barmanem i baristou. V současnosti se věnuje práci na městě, Pirátům a své rodině.

Angažuje se v aktivitách souvisejících s kulturou nebo se sociální prací. Organizuje nejen hudební festivaly. Jeho zájmy jsou především adrenalinový sport, hudba nebo filosofie, osobní rozvoj, duchovno a otázka lidské svobody a udržitelného rozvoje.