Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Pavel Hájek

Pavel Hájek

Pavel Hájek (*30. 9. 1983) v Pirátské straně působí jako člen místního sdružení na Praze 10, jehož schůze často hostí. V mládí byl poznamenán studiem na SPŠ Zeměměřické a dále na ČVUT - fakultě stavební v Dejvicích. Je držitel živnostenského oprávnění na zeměměřičské činnosti, které příležitostně vykonává. Současně šestým rokem na plný úvazek týrá mládež místní devítileté školy při hodinách zeměpisu a informatiky a starší kolegyně mučí přechodem na open source programy (což mu leckdy prochází bez povšimnutí mučenými). Dále se doznává ke členství v recesistickém občanském sdružení Valašská kyselica, jehož hlavní činností bylo obětovat se při ochutnávkách nejrůznějších slastí života, především pak těch gastronomických, a šířit dobré jméno všech ověřených hostitelů po východní Moravě. V souvislosti s novým občanským zákoníkem Pavel Hájek sdružení přeregistroval na spolek Švédská cesta. Pavel zastává funkci předsedy výboru společenství vlastníků ve Vršovicích, kde experimentuje s vymoženostmi jako je transparentní účet nebo zveřejňování smluv, faktur a paragonů na internetu. Pokud mu čas dovolí, rád sedne na kolo nebo si přečte knihu.

Členstvím ve stranách byl do r. 2015 nepolíbený, jen se hrdě přiznává ke kandidatuře do voleb v Praze r. 2014 na společné kandidátce Hnutí pro Prahu 11, Sdružení nezávislých občanů Prahy 13 a řady spolků z několika dalších městských částí.

Při sběru podpisů proti miliardové radnici v Praze 10 a kampani pro místní hnutí Vlasta se přidal k společně sdílené naději, že i obec s miliardovým rozpočtem lze spravovat transparentně, odpovědně a bez nevkusných estrád.