Pavlína Vlčková

pavlina_vlckova.jpg

Pavla Vlčková (* 7. 5 1945) Po gymnasiu / specalizace jazyky / dvouletá nastavba na Knihovnické škole / vědecko-technické informace, 2. maturita 1965 / 03.1968 - 11.1969 pobyt v Anglii, Proficiency English, University.of Cambridge 1980 - absolvování 3letého postgraduálu při Úřadu pro vynálezy a objevy / spec. Ochranné známky /

Praxe

• provádění rešerší, zvláště patentových, za účelem právní ochrany
  • publikování anotací z odborných publikací
  • překladatelská činnost / poslední zaměst.poměr v Normalizačním institutu / evropské normy, nikoli “ normalizace “
  • Od r.1993 jako OSVČ - zvl. průvodkyně a tlumočnice z angličtiny. Touto činností se v menší míře zabývám i v důchodu.

Zajímám se o ekologii, zákonnost a kulturní prostředí v okolí sveho bydliště. Několik let podávám žádosti na MČ Prahy 5 na zlepšení okolí Železničního mostu. Částečně jsem uspěla při úklidu náplavky na smíchovské straně a vyspravení děr v pletivu Železničního mostu. Absolvovala jsem několik kurzů v pomoci starým, nemocným a závislým občanům. Snažím se pomáhat v osobních kontaktech i dobrovolnickém hnutí, jsem věřící.