Ing. Petr Douša

petr_dousa.jpg

Petr Douša (* 8. října 1976) je kandidát do krajských voleb 2012 v Plzeňském kraji. Petr se narodil a žije v Plzni se svojí ženou a dcerou.

Vystudoval informační technologie na Vysoké škole ekonomické v Praze. V průběhu studia se zaměřoval na world wide web, který v té době v ČR začínal vznikat.

Prošel několika firmami, kde se věnoval tvorbě webů a webových aplikací, a to postupně v rolích programátora, projektového manažera a UX designéra. V současnosti pracuje ve společnosti sídlící v Silicon Valley na návrhu komunikačních systémů pro firmy. Jeho profesním cílem je navrhovat produkty tak, aby je lidé rádi používali.

Zajímá se o inovace ve vzdělávání, vedl občanské sdružení, které založilo a podporuje waldorfskou školu v Plzni. Další zájmy: sociální sítě, pohyb na čerstvém vzduchu, genealogie.

Petr věří, že stát a veřejná správa fungují beznadějně zastaralým způsobem, který např. umožňuje existenci korupce, a potřebují rychle modernizaci. Piráti k tomu nabízejí nejlepší cestu.

Twitter: @PetrDousa

Blog: www.userexperience.cz