Petr Laštovica

Petr Laštovica Petr Laštovica

Narozen: 24.9.1982 v Jeseníku

Vzdělání: střední s maturitou (Integrovaná střední škola gastronomie)

Zaměstnání: Projektový manažer občanského sdružení Darmoděj o.s.

Zájmová činnost:

Předseda sdružení Středisko rozvoje kultury, o.s.

Občanské sdružení, které organizuje festivaly a koncerty v okresu Jeseník. Historie započala vytvořením festivalu MUSIC minifest SMRŤÁK, nyní již přejmenovaný na FREIWALDAU FEST. Organizace pořádá dále koncerty v klubu Plíživá Kontra a Blue-s klubu. Nyní se sdružení rozvijí k novým kulturním událostem a spolupráce s novými institucemi zabývající se kulturním děním v okresu Jeseník. Mezi námi uspořádané akce patří:

07.05.2011 MÁJKOVÁNÍ (JESENÍK, Smetanovy sady - Letní divadlo) 14.05.2011 MUSIC minifest SMRŤÁK (ČESKÁ VES, Ranč Orel) 16.07.2011 MUSIC minifest SMRŤÁK (JESENÍK, Areál Astur) 10.09.2011 MUSIC minifest SMRŤÁK (ČESKÁ VES, Ranč Orel) 14.10.2011 In Memoriam for the last time (JESENÍK, PENTAGON) 28.04.2012 MÁJKOVÁNÍ (JESENÍK, Masarykovo náměstí) 17.08.2012 FREIWALDAU FEST (ČESKÁ VES, Ranč Orel) 22.09.2012 BENEFIČNÍ KONCERT (JESENÍK, Areál Astur) 20.10.2012 Jazz pod Pradědem (JESENÍK, Kaple + Blue-s club) 20.12. - 22.12.2012 VÁNOČNÍ TRHY (JESENÍK, Masarykovo náměstí) 27.04.2013 MÁJKOVÁNÍ (JESENÍK, Smetanovy sady) 04.10.2013 Jazz pod Pradědem (JESENÍK, Plíživá Kontra) 05.10.2013 Jazz pod Pradědem (JESENÍK, Blue-s club) 31.05.2014 Jeseník dětem (JESENÍK, Masarykovo náměstí)

A mnoho menších koncertů a představení…

Člen Střediska rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. bylo založeno v roce 2008. Základní činností od prvopočátku bylo šířit metodu komunitního plánování sociálních služeb. Společnost průběžně zkvalitňuje své služby, ale také je rozšiřuje, v souvislosti s postupujícím vývojem potřeb poskytovatelů a zadavatelů sociálních služeb. Cílem je podporovat snahu subjektů docílit místní a typové dostupnosti sociálních služeb a dalších subjektů a institucí, pracující se stejnými cílovými skupinami, které se ocitly v nepříznivých sociálních situacích. Především se však věnuje sjednocování postupů při tvorbě střednědobých plánů rozvoje sociálních služeb metodou komunitního plánování na obecní i krajské úrovni. Metodickou podporou a vzdělávacími aktivitami společnost podporuje kvalitu procesů plánování. Další oblastí je podpora poskytovatelů sociálních služeb, obcí, krajů a dalších subjektů formou zpracování projektů, jejich administrací či konzultací. Výsledky práce Střediska rozvoje sociálních služeb, o.p.s. z krátkodobého pohledu jsou málo znatelné. Teprve při pohledu o několik let zpět, jsou výrazně patrné.

Skladatel elektronické hudby

Od svých 15 let se zabývám skládáním elektronické hudby různých žánrů. Má hudba se dá nejlépe klasifikovat jako „filmová“. Od roku 2011 se většinově zabývám skladbou Hip hopu.

https://www.facebook.com/FestaDesignerD … e=bookmark http://bandzone.cz/festa

https://www.facebook.com/DesigneryDawu? … e=bookmark http://bandzone.cz/designerydawu

Proč jsem se stal Pirátem?:

1. Jako skladatel hudby a pořadatel kulturních akcí narážím mnohokrát ročně na nesmyslnost nastavení výběru autorských poplatků a plně se ztotožňuji s vůlí České pirátské strany v boji proti OSA a jiným podobným organizacím, které „brání práva“ autorů.

2. Jako aktivní občan města bych rád více ovlivňoval dění na Jesenicku. Program České pirátské strany je mi dlouhodobě z nabídky politických uskupení nejbližší.