Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Petr Židek

Petr Židek

Petr Židek (* 9.června 1986) se narodil v Ostravě, které zůstal věrný dodnes. Po opuštění ZŠ šel studovat na soukromé gymnázium Juventas, které z rodinných důvodů již nemohl dokončit. Prošel i několika rekvalifikačními kurzy. Své mládí prožil hledáním alternativních směrů hudby a filozofie, kdy mu naprosto učarovala kytarová muzika a zen budhismus. V životních etapách prošel mnoho zaměstnání, od obchodního zástupce, OSVČ, až po montéra ocelových konstrukcí, které jsou specifické pro ostravský region. Následně se oženil.

Mezi jeho koníčky patří Japanologie, bojová umění, Metal, Rock a Punk, přičemž věří, že hudba se dá dělat i bez povinných playlistů a má sloužit k pobavení, nikoli k represi prostřednictvím nadnárodních korporací.

Ovládá několik cizích jazyků: slovensky – aktivně, anglicky – pasivně, polsky – aktivně, japonsky – pasivně.

Nejen nemorálnost politické elity, ale i ekologická zátěž moravskoslezské kotliny ho přinutila hledat pomoc na politické úrovni, kdy Česká pirátská strana byla jeho okamžitou volbou.

Je členem krajského sdružení moravskoslezského kraje, ve kterém zároveň působí na pozici zástupce personálního odboru ČPS.