Radek Holodňák

Radek Holodňák (nar. 7.6. 1993) je předsedou místního sdružení České pirátské strany Žatec - Kadaň.

K Pirátům vstoupil v prosinci 2012. Od března 2013 je členem mediálního odboru strany. V průběhu roku 2014 zastupoval vedoucího mediálního odboru. V květnu roku 2013 spoluzakládal Místní sdružení České pirátské strany Žatec. Tomuto sdružení předsedal v letech 2013, 2015 a 2016. V roce 2014 působil jako 1. místopředseda žatecké buňky.

V průběhu let 2015-2016 byl členem Předsednictva krajského sdružení Ústeckého kraje.

Soustředí se na regionální působení Pirátů v Žatci a Ústeckém kraji. Zaměřuje se na organizování kulturních akcí, propagaci Pirátů konstruktivní cestou a aktivní přístup k Pirátství. V čele Pirátů v Žatci organizuje neziskově a na dobrovolnickém principu hudební a filmové festivaly, výstavy, přednášky a dobrovolnické úklidové akce. Spolu s kolegy se podílí na kulturním oživení žatecké synagogy. Byl realizátorem několika veřejně prospěšných projektů v rámci pirátského participativního rozpočtování. Občasně publikuje na serveru Manipulátoři.cz. Ideově se považuje za pravicového liberála.

V roce 2012 byl členem antifašistického petičního výboru Žatec proti neonacistům. Na podzim 2014 byl jedním z jednatelů petičního výboru za odvolání žateckého starosty Jelínka.

Kandidoval jako č. 2 na kandidátce Pirátů v komunálních volbách 2014 v Žatci. Z kandidátů Pirátské strany získal nejvíce hlasů. Piráti však bohužel mandát v zastupitelstvu neukořistili (necelé 4,2%). V krajských volbách 2016 kandiduje na 8. příčce společné kandidátky Pirátů a Zelených.

Profesní život

S vyznamenáním maturoval z dějepisu a společenských věd na Gymnáziu Žatec. Nyní studuje Fakultu humanitních studií Karlovy Univerzity v Praze, v rámci studia se zabývá především filozofií a mediální teorií. Při studiu pracuje v pražském domově dětí a mládeže a profesně se zabývá také reklamou, cateringem, organizací společenských akcí a profesionální správou facebookových profilů.

Osobní život

Jeho životní vášní je hudba a drama. Úspěšně absolvoval studium literárně-dramatického oboru a rétoriky II.cyklu. Od roku 2007 hraje na bicí. Má za sebou na sedmdesát koncertů s různými hudebními subjekty (od rockových kapel po smyčcový kvartet) a několik divadelních představení. Ve volném čase komponuje elektronickou hudbu pod pseudonymem Minimum. Dále se věnuje akvaristice a teraristice, filozofii, médiím, turistice, sběratelství pivních láhví a v neposlední řadě zahrádkaření. Sbírá také originální vinylová vydání alb Davida Bowieho a Garyho Numana, kteří patří mezi jeho umělecké vzory.

telefon: +420 721 285 481

e-mail: radek.holodnak@pirati.cz