Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Radim Gál

Radim Gál

„Změna musí přijít zespod, od každého z nás, nesmíme se bát. Očividně tady něco nefunguje.“

Radim Gál (* 30.10.1984, Ostrava) je v současné době členem krajského sdružení Moravskoslezského kraje. V Ostravě se narodil, v Ostravě vyrůstal, udržuje k ní silný vztah. Je svobodný, bezdětný, má dlouholetou partnerku.

O vstup do tehdejších politických stran ale neuvažoval, neboť dle Radimova názoru nabízí jedno a to samé, jen pod jiným názvem. Oslovili ho až Piráti, se kterými začal sympatizovat, přerod v člena se udál 9.5. 2010. Pirátům plně důvěřuje a věří, že s nimi může zlepšit společnost, zmírnit starosti a zvýšit spokojenost a radost z každodenního života.

Vztah k lidem a ke zdravotnictví má od dětství, od malička chtěl být zubním lékařem, později svůj cíl přehodnotil. Radim Gál v současnosti pracuje v Městské nemocnici Ostrava na kardiologii. Zároveň studuje na Lékařské fakultě Ostravské univerzity, obor radiologický asistent. Práce ho baví, rád se učí novým věcem, připravuje se na další specializaci v oboru.

Mezi další významné zájmy patří letectví. Založil občanské sdružení Létejme z Ostravy, o.s., které má za úkol upozornit širší veřejnost na problémy spjaté s ostravským letištěm, představovat a prezentovat názory „třetí osoby” v otázkách a plánech rozvoje, zejména pak trendech letecké dopravy. Od počátku zastává post předsedy tohoto sdružení. Rád tráví čas na letišti, pozoruje provoz, fotí letadla a debatuje o nich. Láska je to natolik silná, že v plánu má i pilotní výcvik, až čas dovolí :)

E-mail: radim.gal@pirati.cz