Richard Przeczek

richard_przeczek.jpg

Richard Przeczek je registrovaným příznivcem Pirátské strany v Moravskoslezském kraji. Narodil se 3.ledna 1987 v českotěšínské porodnici. V Českém Těšíně s krátkými přestávkami žije dodnes. Jeho netypické příjmení dosahuje enormního výskytu koncentrace v Horním Slezsku a zejména v někdejším Těšínském knížectví, které bylo mezinárodní arbitráží ve Spa roku 1920 rozděleno mezi Československo a Polsko.

Vystudoval Gymnázium na Frýdecké ulici v Českém Těšíně, a posléze obor Středoevropská studia na Slezské univerzitě v Opavě, kde získal titul magistr. V průběhu studia absolvoval studijní pobyt na univerzitě v Opolí, věnoval se výzkumu spokojenosti obyvatel s místní samosprávou nebo palčivým sociálním otázkám v díle Jana Kellera.

Alma mater zůstal věrný. V současnosti se věnuje studiu moderních dějin střední Evropy a výzkumné činnosti jako interní doktorand.

V poměrně vzdálené minulosti se angažoval ve světe PC her. Později upadl do lehké apatie z mrzkého stavu věcí. Mezi Piráty hledá spřízněné duše.

Zálibu našel ve sledování všeobecného dění, a to zejména politického kolbiště a mezinárodních vztahů. Četba knih se stavá postupem času z koníčku spíše prací. S oblibou relaxuje sledováním sportovních utkání, poslechem hudby nebo diskuzemi v kruhu přátel.