Ing. Roman Kučera

Roman KučeraRoman Kučera aka Roj (* 12.11.1963 Jihlava). Vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT, v Pirátech od září 2010.

Programuje, kóduje a píše texty. Též fotografuje. Pokud si kliknete nahoru do černé lišty na Obrázky, je jich tam podstatný zlomek právě Rojovo dílo.

Rebel odmalička. Před rokem 1989 se účastnil protirežimních akcí, pomáhal vyrábět a šířit samizdaty, poslouchal Svobodnou Evropu a sdílel informace, které nemohly být šířeny. Chodil na demošky, utíkal na nich esenbákům. Už tenkrát pochopil, jak je svoboda projevu vzácnou vymožeností.

Po revoluci podlehl naivnímu dojmu, že už máme svobodu a že politiku přenecháme odpovědným. Po pozdním prozření marně hledal způsob, jak nový sílící klientelistický režim svrhnout. Unie svobody? Zelení? Top09? Ani jedno! Až zjistil, že existují Piráti. Nebylo co řešit. Pirátem se narodil, Pirátem zůstane do smrti.

V současné době je ve funkci místopředsedy krajského sdružení Praha. V Pirátské straně dále pracuje jako člen rozhodčí komise a jako garant programového bodu svoboda projevu.

V roce 2014 kandidoval do Senátu za senátní obvod č. 38 (Rychnovsko).

Kontakt: roman.kucera@pirati.cz