Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Roman Kümmel

Roman Kümmel

roman_kummel.jpg

Roman Kümmel (* 21. května 1977) je členem Pirátské strany od roku 2013. Narodil se v Jindřichově Hradci, kde prožil prvních čtrnáct let svého života. Od roku 2000 žije v Luběnicích (okres Olomouc).

Vyučil se obkladačem na SOU stavebním v Olomouci. Následně při zaměstnání absolvoval SOŠ elektrotechnické v Plzni. V současné době studuje dálkově obor Aplikovaná informatika na PřF UP v Olomouci.

Roman se již od svého dětství věnuje IT technologiím a od roku 2003 se pohybuje hlavně v oblasti zabezpečení webových aplikací. Je provozovatelem webových serverů www.soom.cz a www.clanky-v-aukci.cz. Od roku 2011 pořádá odbornou konferenci Hacking & Security Konference. Je autorem knihy XSS: Cross-Site Scripting v praxi a mnoha článků v odborných časopisech.

Od roku 2004 je Roman postupně na různých pozicích zaměstnán v jedné soukromé firmě, aktuálně jako správce informačního systému. Mimo to je také drobným živnostníkem. Provozuje malý e-shop, provádí penetrační testy webových aplikací a prostřednictvím vzdělávací služby Hacker Academy poskytuje školení v oblasti web security.

V Pirátské straně zastává od listopadu 2013 funkci 1.místopředsedy olomouckého krajského sdružení. Mezi jeho politické cíle patří například vytvoření svobodného software pro transparentní organizaci, a je garantem stejnojmenného programového bodu. Roman je také členem mediálního odboru v kraji, kde má na starosti webové stránky.

Kontakt: