Tomáš Vymazal

Tomáš Vymazal je pirátský poslanec PSP ČR za Jihomoravský kraj. informatik, zahrádkář a nadšenec do robotiky. Členem Pirátské strany je od roku 2010. Žije v Brně a poslední čtyři roky je tam zaměstnán v softwarové společnosti zabývající se telekomunikacemi. Od září 2016 je členem Komise informatiky a otevřenosti radnice Rady města Brna, kde se zaměřuje na odstraňování závislosti na jednom dodavateli a prosazení používání svobodného software. V říjnu 2016 kandidoval na třetím místě koaliční kandidátky do krajského zastupitelstva jihomoravského kraje, avšak díky volebnímu výsledku 5.11% na mandát těsně nedosáhl.

Už od vstupu k Pirátům se Tomáš zajímal o legislativní úskalí nakládání s konopím a dlouho hledal vhodný způsob nápravy současného závadného stavu. Rok 2017 se rozhodl využít k práci na věcném zámeru zákona o regulované legalizaci psychoaktivního konopí. Prosazoval, aby tento záměr mohli Piráti po zvolení do poslanecké sněmovny skutečně prosadit. V roce 2017 byl za Jihomoravský kraj zvolen do Poslanecké sněmovny.

Tomáš je správcem Pirate Space Brno, kde také tráví většinu svého volného času. Ten v současnosti věnuje především vylepšování svojí 3D tiskárny a stavbě dlouho očekávané kvadrokoptéry.