hmac:c5fce0bac55f95165d7feec6734b5931 : lide:tomas_kolacny:pracovni

Patrik Doležal - Kandidát #2
Tomáš Vymazal - Kandidát #3

Pirát Tomáš Koláčný v Brně zahajuje 1. ročník participativního rozpočtování

Od začátku února budou moci zájemci podávat návrhy do projektu Dáme na vás – participativní rozpočet města Brna. Na realizaci nápadů, které získají nejvíce hlasů, vyčlenilo město ze svého rozpočtu 20 milionů korun. Nápady je možné přihlašovat do konce května na webu damenavas.brno.cz.

Piráti v Brně otevírají novou éru participace, občané města budou moci přímo rozhodovat o 20 milionech korun

Zastupitelstvo města Brna dnes na svém 22. zasedání schválilo zavedení procesu participativního rozpočtování ve městě Brně.

Participativní rozpočtování je ze své definice proces s prvky přímé demokracie, při kterém samospráva předem vyčlení určitou část veřejného rozpočtu a umožní občanům, aby o jejím využití vedli diskusi, podávali návrhy projektů, které mají být v rámci participativního rozpočtování realizovány a přímo rozhodovali o tom, které projekty město v rámci vyčleněných finančních prostředků skutečně zrealizuje.

„Po téměř roce příprav město Brno konečně zažívá historický okamžik, kdy jako první statutární město v České republice na celoměstské úrovni zavádí proces participativního rozpočtování a umožňuje tak občanům přímo rozhodovat o veřejně prospěšných projektech v celkové hodnotě 20 milionů korun,“ říká předkladatel materiálu, radní města Brna pro oblast participace obyvatel, pirát Tomáš Koláčný.

Prioritou nového vedení Pirátů v Jihomoravském kraji jsou krajské volby, podpora činnosti zastupitelů a vybudování kontaktního centra

Brno, 21. 7. 2016 - Členové Pirátské strany zvolili nové předsednictvo Jihomoravského krajského sdružení. Předsednický post obhájil dosavadní předseda Róbert Čuma, první místopředsedkyní se stala Mária Vašíčková, druhým a třetím místopředsedou jsou Ondřej Kotas a Tomáš Koláčný.

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.