Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Tomáš Vích

Tomáš Vích

tomas_vich.jpg

Tomáš Vích (* 18. srpna 1967) je sympatizant Pirátské strany. Tomáš pochází z Prahy, kde žije a pracuje.

Vystudoval obor Architektura a urbanismus na Fakultě architektury ČVUT v Praze, kde získal titul Ing.arch.. V průběhu studia se specializoval na přirozenou architekturu a urbanismus, pracoval na řadě projektů rekonstrukcí a novostaveb.

Po tříleté stáži v ateliéru architekta Michala Sborwitze, kde spolupracoval na začátku 90. let dvacátého století na studiích pro Pražský hrad a na rekonstrukci Muzea umění Olomouc, založil vlastní architektonický atelier AAVÍCH, kde se specializuje na stavby a rekonstrukce rodinných domů a vil a účastní se soutěží na veřejné stavby. Od roku 2006 pracuje i jako nezávislý publicista, teoretik a kritik architektury v řadě médií a věnuje se estetice architektury a obnově zničených měst.

Od roku 2011 je členem www.PragueWatch.cz provozující internetovou mapu pražských kauz a od roku 2014 je ve správní radě Společnosti Petra Parléře, která organizuje architektonické soutěže.

Angažuje se v aktivitách souvisejících s ochranou a tvorbou zdravého a transparentně spravovaného města. Jeho zájmy jsou historie, fotografování, cestování a jízda na snowboardu.