Tomáš Vymazal

Tomáš Vymazal Tomáš Vymazal (nar. 11. května 1990 v Brně) je členem Pirátské strany od roku 2010. Za tu dobu vystřídal několik stranických funkcí na krajské i celostátní úrovni, připomínkoval a také předkládal návrhy na změny vnitřních předpisů, reprezentoval Piráty na mezinárodních Pirátských konferencích a dokonce sám pořádal dosud nejúspěšnější1) konferenci organizace Pirate Parties International konanou v dubnu 2012 v Praze.

Tomáš vystudoval brněnské gymnázium na třídě Kapitána Jaroše a pokračoval studiem Aplikované informatiky na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity. Toto studium však v únoru 2013 neúspěšně ukončil a na základě čerstvě zavedených pravidel pro uznávání předmětů se rozhodl už se o dokončení studia na FI MUNI ani nepokoušet. Během následujících týdnů a měsíců ochutnal fungování klasického českého úřadů práce a vyzkoušel si i živoření s minimálními příjmy. Vybaven novými zkušenostmi a solidní dávkou motivace si Tomáš v květnu našel zaměstnání ve společnosti Acision, kde pracuje dosud. Zastává zde pozici sustaining engineer (víceméně 3. úroveň technické podpory).

Kromě zahraniční spolupráce se Tomáš věnuje především objasňování Pirátské ideologie nováčkům a upevňování Pirátské morálky, kterou považuje za nezbytnou nejen pro stabilitu strany, ale i pro uzdravení české politiky. Podle hesla „každý Pirát je vysílač“ také nadšeně podporuje nedávno zavedený systém průvodců nováčků, a kdyby si to mohl dovolit, trávil by každý večer jen s Piráty, protože lepší kolektiv dosud nepoznal.

Do svých devatenácti let trávil Tomáš většinu svého volného času hraním počítačových her,
na které už naštěstí nemá čas. Dodnes ho baví sledování anglofonních seriálů, kterým vděčí za úroveň svých znalostí anglického jazyka.

Málokdy chodí pro slovo daleko, zakládá si na upřímnosti a poslouchá prakticky libovolnou hudbu.

E-mail/XMPP: tomas.vymazal@pirati.cz
Politický kompas