Václav Legner

vaclav_legner.jpg

Václav Legner nemá žádnou funkci v žádné straně. Jméno pochází z Mělnicka, resp. z Hostíně a Krpů, a je od konce 18. století děděno vždy prvním synem. V České lípě narozen, vychován, utvořen. Tento, devátý, exemplář se narodil jedné krásné srpnové středy roku 1983.

Vystudoval střední elektrotechnickou ve Varnsdorfu (dráťárna) obor Elektronické počítačové systémy. Poté se propil semestrem Mechatroniky na TUL a proplácal 5ti lety na FJFI@CVUT, odkud se nechal vyhodit na poslední chvíli těsně před titulem.

Prošel několika IT firmami, zprvu jako Aplikační konzultant, posléze jako Project manager. Po zjištění, že má IT „až pocaď“ přešel do automotive, konkrétně největšího zaměstanvatele v liberckém kraji, a to na pozici Inženýr kvality, kde hasil problémy 24/7 a zajišťoval lidem práci na další roky, aby posléze téměř vyhořen přešel k vlastnímu dodavateli na pozici Vedoucího projektu zmítaného krizí, ze které jej vyvedl a odešel do oboru polovodičové technologie na podobnou pozici, leč na zákaznickou stranu. Od té doby je takovým malým Metatronem, neboť je ve firmě hlasem zákazníkovým.

Zatím se moc neangažuje, i přesto je dosti znám svým přístupem k politice (dělej to pro stát, nebo vůbec), vlasti (stát = národ = lidi), obecne praci (muzes-li neco delat, delej to na 120%, nemuzes-li uz delat nic, nezasirej si tim hlavu a jdi dal) a zivotu (kazdej umre). Má dva metry a zrzavou palici, za sebou roky reprezentace České Lípy a Nového Boru v basketbalu a díky tomuto tisíce přátel a známých, které ani nezná, ale oni jeho ano.

„volební program ve zkratce“: podpora drobného podnikání, minimální role státu a když, tak ochranná pro občany, maximální podpora občanů kteří se prokazatelně snaží vytvářet lepší prostředí k žití, bič na občany, kteří zjevně stojí jen o podporu bez snahy něco státu vrátit, absolutní otevřenost (státu i politiků), platy politiků odvíjející se z hospodářských výsledků země, dočasné zrušení volebního práva za úmyslnou trestnou činnost a vyřazení z evidence PÚ (pro porušení povinností), zákaz soukromých exekutorů a převedení dluhové agendy pod pravomoc státní instituce, zahrnutí ceny vlastního bydlení do odpočtu daní a celkově výrazná změna bytové politiky ve smyslu „vlastní bydlení je forma důchodu, zajišťující menší finanční náročnost budoucího důchodce pro stát“, a další.

Dlouhodbé strategické cíle (v dalších 20ti letech): „ČR - univerzita evropy“, vytvoření státní banky negenerující zisk, ale skutečně pomáhající lidem (podpora podnikani, stavebni, uroky na urovni CNB atd), zdravotní účty občanů, ideálně vázané na „účet občana“ - virtuální správa věcí veřejných (rozdělení svých daní dle svých preferncí až na úroveň jednotlivých projektů, průběžné hlasování o celospoečenských problémech atd), minimalizace státního aparátu, minimlaizace korupčního prostředí v systému (kde NEJDE korumpovat, tam korupce nebují)

Je to na déle a na víc - chcete-li, ptejte se: Vaclav.Legner@gmail.com