Mgr. Václav Urban

Václav Urban Mgr. Václav Urban je předsedou krajského sdružení Pirátské strany v Jihočeském kraji. Redaktor, publicista a nakladatel se narodil v roce 1964 v Jindřichově Hradci. Vystudoval teologii.

Od roku 1990 pracuje jako odpovědný redaktor odborné literatury (Portál, Grada Publishing…). Zredigoval a současně vysázel do dnešní doby přes 250 knih z oblasti pedagogiky, psychologie, sociologie, teologie, informatiky a medicíny. Je autorem monografie o americkém operním dirigentovi Kurtu Adlerovi, která vyšla v roce 2009 v Německu pod názvem Kurt Adler – ein Leben für die Musik.

V roce 2007 založil internetový Časopis o historii a kultuře Jindřichohradecka, který trvale archivuje a zpřístupňuje Národní knihovna ČR. V roce 2009 editoval a vydal výpravnou publikaci k 15. výročí Fakulty managementu VŠE a dále sborník svých článků. Nyní působí na FM VŠE.

E-mail: vaclav.urban@pirati.cz

navrh_skupiny_senatoru_k_us_14_01_2013.doc shrnuti_navrhu_skupiny_senatoru_k_us_ve_veci_amnestie_14_01_2013.doc

Rozhovory a komentáře

• Sobotní násilí jako policejní akce?
    Demokracie znamená především to, že občané mají kontrolu nad státem a jeho představiteli. Tento víkend byla důvěra v tento stav otřesena.
  • Kardinál Duka zabouchl migrantům a uprchlíkům bránu milosrdenství
    Kardinál Dominik Duka ve svém novoročním poselství zabouchl bránu milosrdenství před migranty a uprchlíky. Učinil tak několik týdnů poté, co ji symbolicky otevíral.

Dne 8. prosince minulého roku se na celém světě i v našich významných chrámech otevíraly “svaté brány milosrdenství”. Tímto aktem byl v katolické církvi zahájen mimořádný Svatý rok milosrdenství. Podle papeže Františka je jeho smyslem “obrátit pozornost k podstatě evangelia”, jádru…
  • Chceš-li mír, chystej mír
    Francouzští Piráti publikovali vyjádření k tragickým událostem, které se odehrály v Paříži. S jeho textem se plně ztotožnuji.

Zbabělé činy fanatiků zbarvily pařížské ulice dne 13. listopadu do ruda. Jsme tím nesmírně pobouřeni. Truchlíme za oběti a jejich rodiny, ale jejich ztracené životy nám už nic nevrátí.

Ale co dál? Náš návrh v jedné větě zní: Chceš-li mír, chystej mír.