Václav Vašek

Václav Vašek je místopředsedou krajského sdružení Pirátské strany v Jihočeském kraji. Narodil se v roce 1976 ve Strakonicích, vystudoval gymnázium se zaměřením na programování.

V průběhu svého profesního života se zabýval převážně správou výpočetní techniky a výstavbou komunikační infrastruktury, od roku 2003 pracuje jako redaktor a v současné době jako šéfredaktor odborného IT magazínu Deep in IT.

Příležitostně tvoří na počítači hudbu převážně pro své osobní potěšení (má příliš vyhraněný styl, takže jeho tvorba neoslovuje masy), občas i jako podklad pro videa na serveru Deep in IT. V soukromí si občas hudlá na několik hudebních nástrojů (klarinet – studoval 8 let, zobcová flétna, elektronické klávesy, příležitostně mu coby harfa poslouží i kráječ na vejce či knedlíky).

Je zastáncem názoru, že hudba nevznikla primárně pro peníze, ale pro potěšení duše člověka, jinak je majitelem bílé chlupaté kočky a amatérským pěstitelem masožravých rostlin. Poměrně s chutí a zpravidla úspěšně se bije za svá práva a s podobným nadšením provokuje ostatní řidiče silničního provozu striktním dodržováním mnohdy nesmyslných nařízení a dopravních omezení.