Bc. Vojtěch Pikal

Vojtěch Pikal (19. února 1987) je 1. místopředseda Pirátů; je rovněž členem kontrolního výboru zastupitelstva města Olomouc. Po vystudování přírodovědné větve Slovanského Gymnázia pokračoval ve studiu informatiky na Univerzitě Palackého. Vystudoval zde bakalářský program informatiky a tamtéž studoval v navazujícím programu magisterském.

V reálné politice zastupuje Piráty ve městě Olomouci v kontrolním výboru, komisi pro informační technologie a komisi městské části Chválkovice.

Členem Pirátů je od února 2012, aktivně se do fungování zapojuje o trochu déle. Jeho hlavním cílem ve straně je její profesionalizace jejího vnitřního fungování tak, aby mohla být efektivní politickou silou v prosazování vlastního programu a udržení strany v ekonomicko-politickém středu při zachování liberálního přístupu k občanským svobodám.

Je členem krajského a celostátního administrativního odboru a předsedá na internetových jednáních celostátního fóra. Dále je členem zahraničního, finančního a personálního odboru. V minulosti byl vedoucím administrativního odboru, sloužil v kontrolní komisi a byl předsedou a místopředsedou Olomouckého krajského sdružení a místopředsedou Olomouckého místního sdružení. Zapojuje se také na mezinárodní úrovni, například v letech 2013 až 2014 byl spolpředsedou pirátské internacionály.