Bc.
Vojtěch Pikal
Vedoucí Administrativního odboru

Vojtěch Pikal je od roku 2022 vedoucím administrativního odboru. V letech 2017 - 2021 byl poslancem a místopředsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Ve Sněmocně byl členem Organizačního výboru a Stálé komise pro Ústavu České republiky. Také zastupoval Piráty ve městě Olomouci v kontrolním výboru, komisi městské části Chválkovice a v komisi pro informační technologie.

Ve rámci organizace Pirátů působil v personálním odboru, administrativním odboru, kontrolní komisi, republikovém předsednictvu a byl předsedou a místopředsedou Olomouckého krajského sdružení a místopředsedou Olomouckého místního sdružení. Zapojuje se také na mezinárodní úrovni, například v letech 2013 až 2014 byl spolupředsedou Pirátské internacionály. Je spoluzakladatelem Mladého Pirátstva.

Jeho cílem je efektivizace a profesionalizace jejího vnitřního aparátu Pirátů tak, aby se členové mohli věnovat především prosazování pirátského programu, udržení strany v ekonomicko-politickém středu a zachování důrazu na liberální přístup k občanským svobodám.

Odebírej náš newsletter
Fake news tam nenajdeš, ale dozvíš se, co chystáme doopravdy!