Bc. Vojtěch Pikal

vojtech_pikal.jpg Vojtěch Pikal se narodil 19. února 1987 v Olomouci, kde žije celý život. Po vystudování přírodovědné větve Slovanského Gymnázia pokračoval na studium Informatiky na Palackého Univerzitě. Vystudoval zde bakalářský program informatiky a tamtéž studoval v navazujícím programu magisterském. Následně studoval magisterský program učitelství matematiky a výpočetní techniky pro střední školy.
Ve Informatické svém studiu se zaměřoval hlavně na teoretické aspekty informatiky jako je dokazatelnost či správnost programů.
V roce 2013 byl na pracovní stáži v Budapešti, v letech 2013 až 2014 pracoval jako vývojář a tester software pro českou firmu v Olomouci, v roce 2015 jako analytik/programátor pro jinou českou firmu v Prostějově, od listopadu 2016 je jako analytik na projektu v Praze.
Vojtěch žil a snad vždy bude v Olomouci. Nyní ovšem bydlí v Praze.

Členem strany je od roku února 2012, aktivně se do fungování zapojuje o trochu déle. Jeho hlavním cílem ve straně je její profesionalizace ve vnitřním fungování tak, aby mohla být efektivní politickou silou v prosazování svého programu a udržení strany v ekonomicko-politickém středu při zachování liberálního přístupu k občanským svobodám.

Je členem krajského, a celostátního administrativního odboru a dělá předsedajícího na internetových jednáních celostátního fóra. Dále je členem zahraničního odboru kde fušuje do překladů a fungování PPI a PP-EU, občas se mihne ve finančním personálním nebo technickém odboru. V neposlední řadě je pověřeným garantem programového bodu Politické strany.
V minulosti sloužil v kontrolní komisi a byl předsedou a místopředsedou Olomouckého krajského sdružení a místopředsedou Olomouckého místního sdružení.

Z politických funkcí již obsadil Kontrolní výbor zastupitelstva města Olomouce, komisi pro informační technologie a komisi místní části Chválkovice a dříve Olomouc - střed.

Je zakládajícím členem a byl Strážcem pokladu ve spolku Mladí Piráti.

Déle se například dlouhodobě věnuje organizaci LARPů a dalších her pro mládež v rámci sdružení Kahla o.s., je členem ČSOP - kde v minulosti dlouhodobě působil jako vedoucí oddílu MOP - a zapisovatelem sdružení Pro Referendum. Když mu zbude čas, je wikignomem.

A protože nemůže být všude, je alespoň donátorem NFPK a přispěvatelem Kohovolit.eu

Mezi jeho zájmy kromě rolových her patří společenský tanec, sledování infotainmentu na youtube či četba fantasy a sci-fi literatury.

email: vojtech.pikal@pirati.cz
tel: +420 778 702 714 | +420 77 66 3S ZS8
FB: Vojtěch Pikal

Funkce

Strana

• 1. místopředseda strany
  • člen administrativního odboru
    • předsedající celostátního fóra
  • člen zahraničního odboru
    • mezinárodní koordinátor pro PPI
krajské sdružení
  • člen krajského sdružení Olomoucký kraj
  • vedoucí krajského administrativního odboru
místní sdružení
  • člen místního sdružení Olomouc

Olomouc

Ostatní

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.