Bc. Vojtěch Pikal

vojtech_pikal.jpgVojtěch Pikal se narodil 19. února 1987 v Olomouci, kde žije celý život. Po vystudování přírodovědné větve Slovanského Gymnázia pokračoval na studium Informatiky na Palackého Univerzitě. Vystudoval zde bakalářský program informatiky a tamtéž studoval v navazujícím programu magisterském. Následně studoval magisterský program učitelství matematiky a výpočetní techniky pro střední školy.
Ve Informatické svém studiu se zaměřoval hlavně na teoretické aspekty informatiky jako je dokazatelnost či správnost programů.
V roce 2013 byl na pracovní stáži v Budapešti, v roce 2015 pracoval jako vývojář a tester software pro českou firmu v Olomouci.
Vojtěch žil a snad vždy bude v Olomouci.

Členem strany je od roku února 2012, aktivně se do fungování zapojuje o trochu déle. Jeho hlavním cílem ve straně je její profesionalizace ve vnitřním fungování tak, aby mohla být efektivní politickou silou v prosazování svého programu a udržení strany v ekonomicko-politickém středu při zachování liberálního přístupu k občanským svobodám.

Je členem krajského, a celostátního administrativního odboru a dělá předsedajícího na internetových jednáních celostátního fóra. Dále je členem zahraničního odboru kde fušuje do překladů a fungování PPI a nyní i technického odboru. V neposlední řadě je pověřeným garantem programového bodu Politické strany.
V minulosti sloužil v kontrolní komisi a byl předsedou a místopředsedou KS Olomouckého kraje, místopředsedou Olomouckého místního sdružení.

Z politických funkcí již obsadil Kontrolní výbor zastupitelstva města Olomouce, komisi místní části Olomouc - střed a komisi pro informační technologie.

Je zakládajícím členem a byl Strážcem pokladu ve spolku Mladí Piráti.

Déle se například dlouhodobě věnuje organizaci LARPů a dalších her pro mládež v rámci sdružení Kahla o.s., je členem ČSOP - kde v minulosti dlouhodobě působil jako vedoucí oddílu MOP - a zapisovatelem sdružení Pro Referendum. Když mu zbude čas, je wikipedistou.

A protože nemůže být všude, je alespoň donátorem NFPK a přispěvatelem Kohovolit.eu

Mezi jeho zájmy kromě rolových her patří společenský tanec či četba fantasy a sci-fi literatury.

email: vojtech.pikal@pirati.cz
tel: +420 77 66 35 258
FB: Vojtěch Pikal (Pirát)

Funkce