Zdeněk Brejša

zdenek_brejsa.jpg

Zdeněk Brejša (* 29. října 1971) je řadovým členem Pirátské strany.

Zdeněk Brejša se narodil 29.10.1971 v Lanškrouně rodičům Jiřímu a Zdence Brejšovým jako první dítě. První stupeň ZŠ absolvoval v bydlišti v obci Rudoltice v Čechách, druhý dokončil v Lanškrouně, kde také absolvoval studium na Lidové škole umění ve hře na hornu. Zajímal se o letecké modelářství, radio-amatérský sport, ale především o elektroniku a počítače, které v té době u nás byly v plenkách. Z toho také vyplynul další směr studia a to na SOUE Lanškroun, obor Mechanik elektronických zařízení. Po nástupu do zaměstnání v podniku Tesla Lanškroun si rozšiřoval vzdělání při nástavbovém studiu v České Třebové, kde získal v roce 1991 maturitu. Tento rok na podzim byl povolán do vojenské služby v posádce Poprad, po absolvování odborného kurzu byl převelen do Podbořan k četě technického zabezpečení tankové roty. Po ukončení vojenské služby na jaře roku 1993. Nastoupil jako programátor do firmy HJ-SOFT, kde je zaměstnán dodnes.

Konvertoval k římsko-katolické církvi v roce 1994. Ženatý je od 23.11.1996 se ženou Hanou. Má dva syny (dvojčata - ročník 2001) Adama a Vojtěcha. Zpívá v Lanškrounském Chrámovém Sboru tenorový hlas.

Podle svých slov se o politiku nikdy nezajímal, ale současný vývoj společnosti a politické „morálky“ mu již nedovolil zůstat stranou. Ve chvíli, kdy se zrodila Česká pirátská strana, si uvědomil, že její základní myšlenka a způsob vzniku (tedy odspodu; lidmi, kterým nejde o moc, ale mají stejné pocity jako on) je přesně to na co čekal a připojil se k jejím členům.