Umístění: Hlavní stránka » Stanoviska

Stanoviska

Advokáti LEGO chtějí po Pirátech, aby cenzurovali cizí web

Firma LEGO přes své právní zástupce požaduje po Pirátské straně, aby odstranila obrázky s figurkami LEGO z tuzemského zpravodajského webu www.czechfreepress.cz. Míříme do doby, kdy budou korporace diktovat, o čem mohou zpravodajské servery psát a jaké obrázky mohou používat?

Stanovisko Pirátů k potravinové suverenitě

Za místní zemědělce a netýraná zvířata. Piráti podporují deklaraci Evropského fóra pro potravinovou suverenitu

Piráti budou usilovat o uskutečnění cílů Evropského fóra pro potravinovou suverenitu, které směřuje k vytváření udržitelného systému produkce potravin. Toto celoevropské hnutí podporuje výrobu zdravých a bezpečných potravin pro všechny lidi v Evropě. Chce chránit biologickou rozmanitost a přírodní zdroje a zajišťovat ochranu hospodářských zvířat před týráním.

Cenzura Internetu se zadrhla v senátních výborech

Senátní výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu, ani výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí nepodpořil sněmovní návrh novely zákona o loteriích, který v paragrafech 82 a 84 nutí poskytovatele připojení cenzurovat svým zákazníkům Internet.