Umístění: Hlavní stránka » Stanoviska

Stanoviska

Reakce Pirátské strany na manipulativní článek o "tokání s politickými zombíky"

Na zpravodajském portálu Faktor S se objevil článek „Piráti po Marvanové tokají s dalším politickým zombíkem,“ popisující pokusy Pirátské strany „spojit se s lidmi, na jejichž působení v politice by bylo už kvůli blížícím se svátkům klidu a míru slušnější zapomenout.“ Vedle Hany Marvanové je v článku zmiňován zejména bývalý ministr financí a svého času vlivný člen ODS, Vlastimil Tlustý.

Protikuřácký zákon: Racionální regulace kouření místo absolutních zákazů

Dnes byl v Poslanecké sněmovně schválen protikuřácký zákon. Od května 2017 má platit absolutní zákaz kouření v restauracích a nebude možné zřizovat ani kuřárny. Zákon nyní směřuje do Senátu. U kouření, stejně jako u jiných návykových látek, Piráti prosazují cestu informovanosti a racionální regulace. Piráti podporují omezení negativních dopadů pasivního kouření, avšak nikoliv v rovině absolutních zákazů.

Piráti vyhlásili výběrové řízení na krajské koordinátory

(vyhlášeno 9. 11., aktualizováno 16. 11.) V Pirátské straně hledáme v každém krajském sdružení krajského koordinátora, tedy člověka, který bude pomáhat krajskému sdružení zvládat práci s dobrovolníky, akce, finance a administrativu, bude přebírat pokyny z celostátního vedení a reportovat mu.

© Piráti, 2017. Všechna práva vyhlazena. Sdílejte a nechte ostatní sdílet za stejných podmínek. Podmínky použití.