• virtual_user má oprávnění nahrávat

Krajské sdružení Pirátů Praha

Komunální volby proběhnou 10. a 11. října 2014. Piráti v Praze se připravují na zteč! V evropských volbách jsme dosáhli v Praze výsledku přes 5 % hlasů. Praha Zveme všechny příznivce Pirátského programu, aby se ucházeli v našich primárních volbách o místo na kandidátce!

Pražský registr smluv – příklad špatné praxe

Smlouvy Primátor Hudeček se ve své soukromé předvolební kampani za městské peníze1) (mimo jiné) chlubí, že Praha zveřejňuje všechny smlouvy na internetu. V současné situaci, kdy poslanci „odložili“ projednávání zákona o smlouvách na internetu po volbách2) (kdy už nebudou muset hledět na kritiku), je vhodné pozastavit se nad tím, jak onen oslavovaný pražský registr funguje.

Praha mění systém parkování

Parkování v Praze

16. 9. 2014, Praha – V Praze dojde k rozšíření zón placeného stání. Radní schválili dvě zakázky za 900 milionů a přislíbili výstavbu nových modrých zón na Praze 5 a 6. Pražské modré zóny jsou přitom často kritizované z důvodu nedostačujících parkovacích kapacit pro návštěvníky. Díky dalšímu rozšíření parkovacích zón proto magistrát rozhodl, že celý systém pozmění a upraví. K nynější situaci se vyjádřil také lídr pražských Pirátů Mgr. Jakub Michálek.

Praha opakuje chyby s Opencard, prodlužuje penězovod pro IT firmy

Budova pražského magistrátu Zastupitelstvo Prahy 19. 6. 2014 schválilo veřejnou zakázku na podporu systému PROXIO (správa dokumentů, spisová služba, ekonomický systém) na dobu 4 let v hodnotě 88 milionů Kč. Stejně tak schválilo záměr na vypsání veřejné zakázky bez uveřejnění na podporu systému IS Ekonomika, skrze který Praha vede účetnictví, po dobu 2 let v hodnotě 136 milionů Kč.

Podpora Pirátů v Praze

Schůze