Vybudování tradice letních festivalů.

Letní festivaly se mohou zdát, jako nepodstatná záležitost, která se může jevit jako přepychová věc. Není to však pravda.

Ano v první řadě jde o zábavu. Zábava i něco stojí, to je taky pravda. Pokud se podíváme pod pokličku, tak festivaly pohybují s financemi do červených, ale i černých čísel. Do červených čísel to táhne především, cena muziky, pronájem pozemku, různé povolení, zaplacení ochranky atd…. Za to nám festival dává zábavu, turismus.

Hodně lidí je názoru, že festivaly vydělají jen lidem co je pořádají a lidem okolo. Může se nám jevit prodej vstupenek a občerstvení jako jediný příjem. To ovšem není vše.

Festival k nám přivedou řadu cizinců, kteří se rádi přijdou najíst do centra města. V centru může být umístněn v době konání jarmark, který určitě budou chtít navštívit naše drahé polovičky. Jak na tom budou obchodníci co prodávají jiné zboží?

Na festivalu přece nejdeme koupit součástky do auta (pokud se nepokazí), nebo novou barvu na vymalovaní bytu. Ekonomie je kruh točících se peněz a je jedno jestli zaplatí tam to či ono. Příklad: Karel si koupí rohlíky u Pavla. Pavel si půjde koupit boty k Ondrovi. Ondra si půjde koupit vstupenku na festival k Milanovi. Milan si koupí salám u Martina a Martin si půjde koupit autodíl ke Karlovi. Tohle je ten důvod proč je nutnost festivalů ve městě. Zdánlivě se festival zdá jako marnivost, ale pod pokličkou je další pomocné kolo ekonomie, která vylepší úroveň bydlení v Kyjově.

zpět na stránku Kyjov